ZiektekostenverzekeringKiezen voor een andere Ziektekostenverzekering kan u veel geld besparen !   

Doe dit voor 31 december !

Zo als u weet kunt u elk jaar vanaf 1 december tot en met 31 december overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar. Dat kan zelfs tot 31 januari mits u zelf de opzegging van uw huidige verzekeraar voor 31 december heeft doorgegeven. 

Natuurlijk is het verstandig om verder te kijken dan uitsluitend de premie die u betaald. Het gaat er tenslotte om waar u recht op hebt zodra u gebruikt wilt maken van uw verzekering. De basisverzekering is qua dekking bij iedere verzekeraar gelijk. Wel is het zo dat bij de basisverzekeringen er verschil zit tussen een natura- of een restitutieverzekering. Bij een naturaverzekering heeft de ziektekostenverzekeraar contracten afgesloten met bepaalde artsen, instellingen of ziekenhuizen, waardoor u bent beperkt in uw keuze waar u behandeld kan worden. Bij de restitutieverzekering heeft u deze beperkingen niet. U bepaalt dan waar u wordt behandeld (binnen Nederland). Daar moet u serieus rekening mee houden bij uw keuze voor welke basisverzekering u kiest.

Een aanvullende verzekering kan heel verstandig zijn, hierbij is de alternatieve geneeskunde is de meeste gevallen meeverzekerd. 

Er zijn echter grote verschillen in de dagvergoeding die wordt uitgekeerd. Dat kan variëren van maximaal €25,= tot en met de volledige kostprijs van het consult (natuurlijk met een maximum per jaar). Het is zeer aanbevelingswaardig om dit onder de loep te nemen. Dit voorkomt teleurstelling indien u van alternatieve geneeskunde gebruik wilt maken. 

Om op een effectieve manier een onderlinge vergelijking te kunnen maken tussen de ziektekostenverzekeraars in relatie tot de dekking van alternatieve geneeskunde kunt u het best gebruik maken van de vergelijkingssite van INDEPENDER.NL of  http://www.zorgverzekeringwijzer.nl/premie-vergelijkenU kunt  uw keuze maken en ook direct daadwerkelijk omzetten in het afsluiten van een nieuwe ziektekostenverzekering. Vaak tegen een aantrekkelijke korting.